Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


КАЯКИНГ ПО РЕКА С БЪРЗЕИ
Тиймбилдинг, рафтинг и каяк с клуб Еделвайс
Рафтинг по река Искър с клуб Еделвайс

Река Искър при Лакатник

Рафтинг и каяк в Искърското дефиле
Каякинг по река Искър с клуб Еделвайс

Река Искър при Левище

Рафтинг и каяк в Искърското дефиле

Рафтинг и каяк с клуб Еделвайс

С каяк под водопада Скакля

Каяк за деца и младежи

С каяк в Искъпското дефиле

Тиймбилдинг с каяци

Каякинг по река Искър и река Струма

За каякинга:

Разликата между рафтинга и каяка е като разликата между автобуса и мотора. При каяка вие управлявате лодката и избирате как да преодолеете водните препятствия. Нашият инструктор е в отделна лодка до Вас. Каяците, които предлагаме са устойчиви надуваеми лодки, подходящи за хора без опит в подобна авантюра.

Клуб Еделвайс предлага водни преходи с каяк, които според мястото на събитието и сезона могат да бъдат релаксираща разходка, голямо приключение или адреналиново забавление. Реките, по които може да организираме спускане са Искъра, Струма, Арда, Вит, Осъм, Огоста,  Велека, Камчия, Места, Дунава... и още много по-малки или по-големи реки в България и на Балканския полуостров.

Всяка програма включва обучение за спускане с лодка по река с бързеи.


Искърското дефиле:

Спускането с каяци по река Искър в района едноименното дефиле е подходящо за любителите на по-емоционални приключения и може да се осъществи в края на пролетта, лятото и есента.

Подходящите места за каякинг в дефилето са:

 • Оплетня - Елисейна - Зверино: маршрутът е подходящ за хора без предварителен опит и е предлага много подходящи места за обучение и осъвършенстване на уменията.

 • Черепишки манастир - Люти Брод: Много красиво речно пътешествие със средна трудност, преминаващо под Черепишките скали и покрай Черепишкия манастир.

 • Церово - Лакатник: в този участък е най-адреналиново трасе, което е подходящо и за спускане с рафтинг лодка. Препоръчително е участниците да са се пускали предварително по друго по-лесно трасе.


Река Искър между Мездра и Роман:

Този участък от реката е със средна трудност и е много подходящ за многодневна програма. Маршута преминава покрай скалните рисунки при село Царевец и Струпешкия манастир, които могат да бъдат допълнително разгледани.


Река Искър между Кунино и Карлуково:

Изключително панорамен маршрут, подходящ за начинаещи. Каяците са в река с бавно течение. Приключението може да бъде съчетано с посещението на пещери, катерене и каньони в карстовите райони на Кунино и Карлуково.

За любителите на адреналина приключенията в описаните райони допълнително могат да включват: катерене, рапели, пещери, водопади, планинско колоездене, виаферата...


Стартови точки:

За маршрута Оплетня - Зверино старта е на входа на село Оплетня при идване откъм София. GPS координати: 43.0985, 23.44166.

За маршрута Черепиш - Лютиброд старта е при жп гара Черепиш. GPS координати: 43.09763, 23.60981.

За маршрута Церово - Лакатник старта е в село Церово. Среща с групата - площада на центъра на село Церово пред общината. GPS координати: 43.00377, 23.34781.

За маршрута Кунино - Карлуково старта е при жп гара Кунино. GPS координати: 43.187275, 24.006549.


Рафтинг и каяк с клуб Еделвайс

С каяк под водопада Скакля

Каяк за деца и младежи

С каяк в Искъпското дефиле

Тиймбилдинг с каяци

Каякинг по река Искър и река Струма

Кога се провежда:

Всяка група може да заяви ден и час по свой избор.

Индивидуални участници и малки групи могат да ни пишат и да ги присъединим към по-голяма група, когато това е възможно.

Стартовото време се определя от желанията на групата.


Достигане до стартовата точка:

 • С влак до жп гара Церово /респективно Оплетня, Черепишкия манастир или Кунино/ - вижте подходящите влакове в Разписанието на БДЖ.

 • С личен автомобил.

 • С организиран авто транспорт.

Ние предоставяме:

 • Лодки, неопренови облекла, спасителни ризи, каски...

 • Инструктор с отделна лодка съпътстващ всеки две или три лодки + спасителен каякар с отделна лодка, съпътстващ групата.


Необходима лична екипировка:

 • Бански.

 • Хавлиена кърпа.


Цени:

Моля пишете ни за желаната от вас дата, броя на участниците и участък от реката, който предпочитате. Ние ще ви изпратим най-оптималното наше предложение.

Отбележете също така, дали освен каяка желаете прикючението да продължи с пещера, катерене, рапели или разходка по екопътека, така че да имате един изпълнен с емоции и преживявания приключенски ден.


Допълнително предлагаме:

 • Професионално фото заснемане на събитието.

 • Професионално видео заснемане с камера от брега, с екшън камера на борда на лодката и/или с дрон + монтаж на видеоклип или филм за приключението.


Фотоалбум

Видео от:

Река Искър
Река Малък Искър
Река Златна Панега
Река Арда
Река Струма
Каяци в язовир
Моминско парти по реката
Пешерна виа ферата

Виаферата Черепишки скали

С каяк около Черепишкия манастир