Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ДОЛИНАТА НА СКАЛНИТЕ РИСУНКИ

По поречието на река Искър между Черепишките скали и Карлуковския карстов район нашият екип предлага приключенски програми, включващи катерачни активности, пещери, въжета и лодки, които ще ви отведат до малкоизвестни, но много интересни места, непосещавани от масовия турист. Тези програми, въпреки по-адреналиновия характер, не изискват специална, предварителна подготовка от страна на участниците. Повечето от приключенията са подходящи за пролетта, есента и прохладните летни дни. В най-горещите месеци, като юли и август са удачни преди всичко водните походи с лодки по река Искър. Тези "каяк експедиции" също могат да се комбинират с посещение на част от скритите ждрела, арки и пещери в района.

Описаните програми са за еднодневни събития, но може да направим и многодневно приключение, включващо най-интересните места от долината на скалните рисунки.

Организирането и обезопасяването на приключенските програми изисква не-малък наш екип, затова най-изгодно е груповото записване. Естествено може да направим програма и за един или двама участника.

В линка "Екопътеки" сме посочили как може да посетите района без да са ви необходими водачи от наша страна.

Виа ферата Черепишки скали

ВИАФЕРАТА ЧЕРЕПИШКИ СКАЛИ

 


Шишманово кале

ШИШМАНОВО КАЛЕ И ПРОСЕЧЕН КАМИК

 


Скалните рисунки при село Царевец

СКАЛНИТЕ РИСУНКИ ПРИ СЕЛО ЦАРЕВЕЦ

 Скалните арки при село Кунино

СКАЛНИТЕ АРКИ НА КУНИНО

 


Пещерите на задънен дол

ПЕЩЕРИТЕ НА КАРЛУКОВО

 


С каяк по река Искър в района на Кунино и Карлуково

С КАЯЦИ ПО РЕКА ИСКЪР