Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


ИСТОРИЯ НА ТИЙМБИЛДИНГ ПРОГРАМИТЕ
Тиймбилдинг с каяци по река Искър

Тиймбилдинг с Виваком в курорт Албена

Тийм билдинг на Мальовица

Тиймбилдинг на Язовир Сопот, близо до Троян и Чифлика

Тийм билдинг събитие в пещера Проходна

Каньонинг и тиймбилдинг с клуб Еделвайс

Клуб Еделвайс е основан като юридическо лице през 1996 година. През 2004 година реализираме първата тиймбилдинг програма със служители на фирма Чефин, дилър на камиони Ивеко. От тогава до днес наши директни клиенти са били фирми от почти всички сфери на българската икономика.

Най-често нашите услуги търсят компании от IT сектора, телекомуникациите, фармацевтичната индустрия, петролния бизнес, строителната техника, автомобилния пазар, транспортните и логистични услуги, банковия сектор, вериги магазини, рекламния бранш, компютърните и интернет мрежи, проектантски фирми, посолства...

В програмите ни са участвали и чуждестранни екипи от Русия, Румъния, Израел и сборни групи от различни краища на Европа и Азия.

Ние не делим участниците на големи и малки фирми. За нас качеството и ефекта на събитието са най-важното при всеки един тимбилдинг.

Началото бе през 2004-та година, когато създадохме пилотния вариант на приключенска програма в района на пещера Проходна и изкачихме с клиенти най-високите пирински върхове.

През 2006-та година, благодарение на фирмите от телекомуникациите усъвършенствахме нашите програми и проведохме многобройни тиймбилдинг мероприятия в районите на Деветашкото карстово плато, Предбалкана и Родопите.

По това време бе и първата ни морска програма с отдел от 120 човека на фирма Лукоил.

В периода 2007 - 2008 години създадохме нови тиймбилдинг продукти, като формат, съдържание и фокус на събитията. Това стана благодарение на обратната връзка от нашите клиенти и най-вече на компании като Виваком и Евромаркет, с които проведохме тиймбилдинг програми на всички отдели. В този период за първи път реализирахме и вечерни програми във формат Шоуто на колегите, като част от по-голямо тиймбилдинг мероприятие.

Ползотворното сътрудничеството с отделите на човешките ресурси през този период доведе до създаването на програма за екипно и личностно развитие, която стартира през 2009-та година. Повече подробности вижте от Тайната вечеря ...

Най-многобройни, чуждестранни участници в нашите приключенски програми по това време пристигнаха от Русия и Румъния. Служителите на американското и немското посолства, както и редица представителства на чужди фирми, също избраха нашите оферти за екипно обучение...

През 2008 и 2009 години съчетахме приключението с творчески задачи като "Филмът" и "Танцувай с мен". Преобразихме и общия дизайн на нашите програми, като в подходящите за целта райони въведохме автентични фабули на действие, базирани на реални исторически събития. Усилията ни бяха оценени, както от представители на частния сектор, така също и служителите на държавната администрация...

През 2009-та година по заявка на Англо-американското училище, стартирахме и първите приключенски, тимбилдинг програми за деца и младежи, които се провеждат регулярно всяка година.

В периода 2010 - 2011 реализирахме морски програми с най-голям брой участници - група от 300 човека на фирма Виваком. По това време усъвършенствахме и "военния" тимбилдинг формат Спецназ.

През 2012-та година разработихме нови водни програми с каяци и салове в района на Искърското дефиле и създадохме воден вариант на програмата Следи под земята, която няма аналог в България.

В периода 2013 - 2014 голяма част от нашите клиенти избраха новия, отличен за фирмени приключения, район "Парк Лакатнишки скали". Съчетанието на бърза река, скални арки, пещери и малко посещавани райони, които са съвсем близо до София, превърнаха Лакатник във все по-предпочитано място за тиймбилдинг събития. На това място програмата може да се реализира при всякакви метеорологични условия и във всички годишни сезони. Близките хотели с минерална вода и СПА услуги или уютни туристически комплекси, също допринасят за успехът на събитията в парк Лакатнишки скали.

През 2015-та година капацитета на нашият екип бе разширен до покриването на три програми в един и същ ден на три различни места в България и чужбина. Така през месец октомври в един ден реализирахме морска приключенска програма с 400 участника и 45 човека наш екип в курорт Албена, като в същото време провеждахме морска програма в Гърция с 40 участника и приключенска програма на крепостта Боженешки Урвич с 50 участника.

През 2016-та година усъвършенствахме програмата Божият Мост, която освен всички познати тиймбилдинг упражнения, може да включва и елементи на каньонинг. Същевременно реализирахме и голям брой тиймбилдинг събития в Гърция.

Публикуваните снимки и филми в нашия сайт онагледяват една много малка част от нашите програми. Всеки наш тимбилдинг, като съдържание, продължителност или място е различен от предишния.

Ако палитрата в тази интернет страница е прекалено пъстра, моля пишете ни и според вашите изисквания, ние ще изготвим най-подходящото предложение за вас.


Следи под земята - филм за създаването на една от нашите първи приключенски програми в Деветашкото плато през 2006-та година.

Пещера Проходна - видео от нашата най-популярна програма.

Божият мост - клип за новата приключенска програма през 2016-та година.