Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


РАЙОНИ ЗА ТИЙМБИЛДИНГ
Тим билдинг в пещери и каньони

Тиймбилдинг с лодки, близо до пещера Проходна, Луковит

Тиймбилдинг в пещера Проходна

Тийм билдинг в Пирин планина, близо до Банско

Нашият екип може да проектира и реализира фирмени събития и обучения за изграждане на екипност във всяка точка на България и зад граница.

Възможно е поръчителят на тиймбилдинг да ни посочи желан район и предпочитан сезон, и ние по тези параметри да генерираме програма.

Другата опция е ние да предложим място за провеждане на мероприятието, където събитието ще се реализира по-атрактивно, по-ангажиращо и по-ползотворно за участниците.

Програмите, които се реализират на открито изискват съобразяване с природните дадености, сезона, конкретните климатични и водни условия.

Най-ползотворен тиймбилдинг се получава, когато логиката на програмата и упражненията са проектирани за район, чийто релеф, природни дадености или археологически паметници са естествен фактор за успеха на събитието.

Примерно, ако участниците са отседнали в курорт Рибарица, по-добрия избор на район за приключенски тимбилдинг ще са каньоните и пещерите край село Карлуково, отколкото поляната пред хотела. В този контекст нашата идея е да предложим най-добрата програма на най-атрактивното място, което е най-близо до местоположението на вашата фирма или предварително избрана от вас хотелска база.


ИЗБОР НА МЯСТО ЗА СЪБИТИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ СЕЗОН, МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ

Разделили сме условно България на няколко типа райони, които са подходящи за фирмени събития на открито и могат да се изберат според сезона.


Карстови райони: Това са тези части от страната ни, където релефът включва пещери, каньони, скални арки и други природни феномени на ниска надморска височина. Пример за подобен район в западна България е Искърското дефиле при Лакатник или скалните венци при пещера Проходна. Много от карстовите райони се влияят слабо от активните атмосферни процеси и по тези места могат да се провеждат целогодишно събития. При дъжд, сняг или силен вятър тиймбилдинг активностите могат да бъдат съсредоточени под естествени скални надвеси или в пещери. Същевременно тези райони със своите природни и исторически забележителности са идеален декор за всяка приключенска програма и в тях отлично се вписва логическата рамка на формата "Мисия". Примерни наши програми от тази категория са:

  • Лакатнишки скали - мястото се намира в Искърското дефиле на 60 километра северно от София.

  • Пещера Проходна - природен феномен, близо до град Луковит.

  • Божият мост - каньони, пещера и средновековна крепост, намиращи се близо до Враца.

  • Дряновски манастир - много удачно място за зимна тиймбилдинг програма в централната част на северна България.


Язовири: Водният басейн е предпоставка в събитието да бъдат включени упражнения с лодки, салове или плуване, които са ползотворна част от всеки тиймбилдинг. Тези райони са подходящи за програми през късната пролет, лятото и ранната есен. Наличието на язовир, поляна и гора на едно място дава възможност за реализацията на атрактивно събитие. Може да предложим програми с водни активности близо до популярните планински курорти и големите хотелски комплекси, като Банско, Боровец, Хисаря, Велинград, Девин, Правец...

Мероприятия, включващи водни упражнения и други, разнородни, тиймбилдинг задачи могат да се проведат по бреговете на язовири като Батак, Сопот, Жребчево, Ивайловград...

Екипни упражнения с плавателни съдове в подземно езеро или в зимни условия, също може да организираме конфортно за участниците. Район, подходящ за целта е Деветашкото карстово плато.

Същевременно може да реализираме тиймбилдинг събитие и в плувен басейн. Отлично място за целта е открития минерален басеин на Сандански.

 

Реки: Упражненията, които се реализират във вода с течение имат силен фокус върху синхрона на работа, ползотворната комуникация, умението да се вземат бързи и адекватни решения, лидерската позиция... Събитие, включващо речно пътешествие с каяци или рафтинг, придава на тимбилдинга голям коефициент на полезно действие. Реките, по-които реализираме подобен вид програми са Искър в едноименното дефиле, Янтра в околностите на Велико Търново, Арда в района на Маджарово, Велека и Камчия в крайморската зона и разбира се река Струма в проломите на Кресна, на Кожух планина, която е близо до Сандански или проломите на Конявската планина, които са близо до Кюстендил и Дупница. Речните програми се провеждат комфортно от май до октомври и са зависими от валежите не само в района на събитието, но и в планините. В този контекст поредицата язовири в горното течение на река Искър дават равномерен отток на реката, дори и при силни валежи и правят района на Лакатнишките скали отлично място за фирмени събития, включващи рафтинг или каяк при всякакви атмосферни и сезонни условия.

Предлагаме и приключенска програма в Гърция, по река Места, която при няколкодневно изпълнение може да финишира на брега на Егейско море близо до остров Тасос.

 

Морски програми: Обхващат териториите на българското и гръцкото море и могат да бъдат проведени, както в популярните курорти, така също и в по-диви места, като Камен Бряг, Тюленово, Камчия или Синеморец. Морските програми които се провеждат извън активния туристически сезон позволяват по-ниски цени на хотелските бази и организация на играта на по-голяма част от плажната ивица. Районите с устия на реки, като Велека, Камчия или курорт Албена, благоприятстват вмъкването на водни упражнения в обучението, независимо от вълнението на морето.

Примерна морска програма е Пиратско знаме.


Исторически крепости: Тези програми могат да се реализират сред естествения декор на прабългарските крепости. Търновският Царевец, крепостите на Ловеч, Белоградчик или източни Родопи са само някои от възможностите. Задължителен елемент в подобно събитие е логическата игра, генерирана въз основа на реални исторически събития и факти. Тези програми са в ниската част на България и могат да се изпълняват целогодишно.

Подобен пример е Крепостта Царевец.


Планински райони: "Да достигнем върховете заедно..." Това е рекламното послание на нашия отбор, което самите ние често сме изпитвали при изкачвания по планините на Европа , Азия и Южна и Северна Америка. "Трудните" условия на планината, са верен тест на човешкия характер и силен катализатор за сработването на един екип. За да адаптираме събитието към хората, свикнали с ежедневието на офиса, сме разработили еднодневни и двудневни програми, които развиват тимбилдинг идеята в планински условия.

Ако предпочитате хотелските бази на Банско, Боровец, Пампорово, Велинград или Девин, в зависимост от сезона и атмосферните условия, ще ви предложим програми в ниската или високата част на планината. Ако стилът на големите курортни комплекси не е по вашия вкус, може да ви предложим малки и уютни туристически бази на подходящи места.

Атмосферите условия оказват силно влияние върху планинските събития и в тази връзка е добре мероприятията да се провеждат през лятото, ранната есен или при стабилни снежни условия.

Примерна програма от тази категория е "Планинско ехо".

 

Зимни тиймбилдинг програми:

Интересни приключенски програми през зимата може да проведем в района на Лакатнишките скали или Дряново. Част от упражненията по тези места могат да се случват в пещери, където е топло и сухо през зимния сезон.

Ако има изискване в програмата да се включат ски или други елементи на белите спортове, то може да осъществим програма и в близост до популярните зимни курорти. Много подходящи места за зимен тиймбилдинг в планински условия са районите на Мальовица или Седемте езера в Рила планина или околностите на хижа Безбог в Пирин планина.

Същевременно може да предложим подходящи места за тиймбилдинг през зимата в непосредствена близост до курорти като Банско или Боровец.

Примерни наши програми