Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


ТИЙМБИЛДИНГ В ПЕЩЕРА
Ръжишката пещера

Бонинската пещера

Пещера водопада, Крушуна

Пещера Темната дупка на Калотина

Тийм билдинг в пещера Темната дупка при Лакатник

Ветрена дупка, тиймбилдинг в Сърбия

Тиймбилдинг в пещерите при Лакатнишките скали

Програма "Следи под земята" обхваща, пещери в България и Сърбия, където може да проведем атрактивни тиймбилдинг събития. В страната ни има много необлагородени пещери, но малко от тях са подходящи за посещение от хора без предварителна подготовка в областта на спелеологията.

Местата, където провеждаме фирмени мероприятия, свързани с пещери са:

Провеждали сме събития и в облагородени подземни галерии, като пещерите Бачо Киро при Дряново, Леденика, Съева Дупка, Магурата... Тези природни красоти могат да бъдат посетени лесно, затова нашите програми обхващат предимно диви пещери, където всеки участник се потапя в истинския дух на авантюрата. В тези райни ние може да реализираме събитието във формат приключенски туризъм или във формат тиймбилдинг. Пещерната тиймбилдинг програма включва логическа рамка и специализирани екипни игри с ориентиране, въжета и вода под земята.

 

Нашето специално предложение:

Най-атрактивната ни програма за тиймбилдинг в подземния свят включва проникване във водни пещери с лодка или плуване. Подходящите места за подобно събитие са:

 • Пещера "Темната дупка" при Калотина, която е на един час път от София в западна посока.

 • Пещера "Понора", намираща се близо до природната забележителност Божия Мост, край Враца.

 • Пещера "Водопада", намираща се до село Крушуна около Ловеч.

 • Бонинската пещера, която се намира в Деветашкото карстово плато при село Крушуна.

Всяка от изброените пещери има специфични природни дадености, от които зависят детайлите на събитието. Логическата рамка на тиймбилдинг програмата е във формат Мисия. Заданието налага ориентиране по карта, преминаване с лодка на подземни езера, катерене покрай малки пещерни водопади и разбира се плуване с неопреново облекло и спасителна жилетка в подземните води. За тази програма не е необходима специална подготовка от страна на участниците, но се изисква специално желание за достигане на целта.

Програмата е силно фокусирана към:

 • Колегиалната подкрепа и взаимопомощ,

 • Мотивацията на участниците,

 • Лидерската позиция,

 • Изграждането на екипен дух,

При събития във водни пещери, всички участници са оборудвани с неопренови костюми, каски, лично осветление и спасителни жилетки. Тази екипировка позволяват да се премине безпрепятствено, всяка водна преграда, дори и от хора, които не умеят да плуват добре.


Алтернативни пещерни програми:

 • Пещера "Темната дупка" при Лакатник. Тук събитието може да обхваща, както входния лабиринт на пещерата в границите, на който има малко подземно езеро и водопад, така също и горният етаж на "Темната дупка", до който се достига с катерене и въжета през "подземен каньон".

 • Пещерите по поречието на река Вит при село Ъглен. Това е малкоизвестен, но изключително интересен район, който се намира недалеч от град Луковит. Тук събитието може да обхване няколко пещери, връзката между които се осъществява с лодка по реката.

 • Пещера Ветрена Дупка в Сърбия - изключително красива пещера, намираща се на около 120 километра западно от София в сръбската част на ждрелото на река Ерма. Близо до Ветрена Дупка се намира Погановския манастир.


Фотоалбум

Видео от:

Калотинската пещера 2018
Пещера Водопада 2011
Деветашката пещера 2006