Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс

СНЕГОХОДКИ И ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ
Скиучилище, Индивидуално обучение по ски с клуб Еделвайс

Клуб Еделвайс предлага индивидуални и групови програми със снегоходки и пешеходни турове за еднодневен и многодневен, зимен, планински туризъм в следните райони:

Витоша планина: Маршрута може да преминава по популярна пътека, примерно каквато е пътеката между хижа Алеко и Черни връх или да обхваща по-малко посещавани, но интересни райони от Витоша, каквита са околностите на хижа Звездица, връх Селимица, Платото, Конярника... Продължителността и трудността на преходите лесно могат да се регулират, в зависимост от метеорологичната обстановка, кондицията и желанията на участниците.

Рила планина: Програмата обхваща района на хижа Скакавица, водопада Скакавица, Седемте рилски езера, хижа Вада. Маршрутът може да се коригира според метеорологичните условия.

Пирин: Предлагаме изкачване на пиринските върхове Безбог и Полежан. Програмата се провежда комфортно за участниците при прогноза за хубаво време във високата част на планината. Изходният пункт на маршрута - хижа Безбог, е разположен на около 2200 метра надморска височина, може да се достигне с лифт.

Понор планина: Понор планина е част от западна Стара планина. Този район не е популярен, но крие в себе си изключително интересни и красиви места за посещение. Маршрута може да е по планиско било и същевременно да преминава покрай пещери и водопади. В Понор планина имаме и специален вариант на програмата , който е подходящ за провеждане, дори и при много лоши атмосверлни условия.

Краище: Изкачване на панорамния Големи връх, който се намира над Ерулския манастир. Програмата е изключително подходяща за семеен туризъм с деца. Събитието може да се комбинирана и с посещение на Гигинския манастир.

Всички програми са вид обучение по зимно планинарство и могат да се регулират като продължителност, според желанията на участниците.

При интерес към нашите зимни приключения, моля свържете се с нас, опишете ни вашите предпочитания и ще получите конкретно предложение, което зависи от мястото на програмата и броя на участниците.

Може да направим групова или индивидуална програма и в район по ваш избор.

Вижте нашите курсове и обучения от Академия за приключения.