Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс

ПРИКЛЮЧЕНСКА ИГРА "СЪКРОВИЩЕТО"
Моминско парти с клуб Еделвайс

Рожден ден в Темната дупка

Приключенска игра Съкровището

Ергенско парти

Приключенска игра на Боженешки Урвич

Съкровището на Божият Мост

Направи нетрадиционен подарък на любимия човек!

Клуб Еделвайс кани всички любители на приключения в реалната групова игра "Съкровището", при която участниците, преминавайки през поредица от изпитания, достигат скрита награда или послание. По карта и по намерени артефакти, екипът или екипите, с общи усилия или по отделно преодоляват пещери, скали, реки и каньони по пътя към финалната цел. След всяка успешно премината задача се достигат инструкции, водещи към следващото изпитание.

Разработили сме няколко района, които са подходящи за подобна програма:

  • Парк Лакатнишки скали. Районът е съчетание от пещери, скали и река...

  • Карстовия район на пещера Проходна. Тук част от естествените декори на програмата могат да бъдат автентичните скални манастири и малкопосещаваните скални долини.

  • Природната забележителност „Божият Мост“. Този район съчетава руини на стара крепост с пещери, каньон, речни вирове и скални лабиринти.

  • Крепостта „Боженешки урвич“. Играта тук може да включва катерене, спускане по въжета и археологически артефакти.

Възможно е да реализираме програмата и в други райони на България.

Приключенската игра може да е настроена за различни по възраст участници. „Съкровището“ може да е адаптирано за детски рожден ден, за ергенско или моминско парти, за участие на група приятели или за колеги, работещи в една фирма.

Мащаба на играта също може да бъде съставен по предварителните желания на участниците. Имаме нискобюджетни варианти, които са удачни за събития с много деца и родители. При подобни изгодни бюджети може да реализираме „Съкровището“ във вариант подходящ за младежи и възрастни. Естествено предлагаме и мащабна версия на играта с включени множество приключенски активности, която може да се реализира в рамките на един или повече дни.


Как изглежда „леката версия“ на „Съкровището“ за района на Лакатник:

Първото изпитани на играта са галериите на пещера Темната дупка. Подземния лабиринт се преминават по карта. Езеро, водопад и скрита галерия са част от тайните места в пещерата, които трябва да бъдат открити. Намерените артефакти отвеждат групата към скалите, където се намира второ напътствие към "Съкровището". Там следващата важна информация се достига чрез рапел по алпийско въже. Следващите изпитания отново са в приключенски стил. Играта в района на Лакатник допълнително може да включва лодки по река Искър, гмуркане с шнорхел и маска във вир на бистър планински поток, мисия в Ръжишката пещера, катерене... Част от трасето на програмата може да се премине и с планинско колело.

Обядът може да е под формата на пикник или в близък ресторант.

Степента на сложност на програмата може да се регулира в зависимост от предварителните изисквания на участниците.


ЦЕНА, ЗАПИСВАНЕ И РЕЗЕРВАЦИИ

Бюджета на събитието се уточнява по предварителната заявка на групата.

Реализация на „Съкровището“ в пещера Темната дупка на Лакатник в рамките на два - три часа за група от деца и родители - общо до 20 човека е 300 лева. Включването на още активности или по-голям брой участници се договаря допълнително.

Датата за организиране на събитие се уточнява по-възможност две седмици предварително.

Видео от Лакатник
Видео от Старата крепост