Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс

С КАЯК НА ЯЗОВИР ПЧЕЛИНА
Параклис Свети Йоан Летни

Каякинг по язовир Пчелина

Язовир Пчелина
Параклис Свети Йоан Летни

Каякинг по язовир Пчелина

Язовир Пчелина

Приключение на язовир Пчелина с клуб Еделвайс

Каякинг по българските язовири

С КАЯК НА ЯЗОВИР ПЧЕЛИНА

Клуб Еделвайс предлага водни преходи с надуваеми каяци по язовири и тихи реки. Тази приключенска програма не изисква предварителен опит от страна на участниците и е подходяща за включване на малки деца.

В България и в съседните държави, съвсем близо до нашите граници има много подходящи места за воден туризъм.

Близо до София, особено приятен за водни и пешеходни екскурзии е язовир Пчелина, който се намира близо до Земен и Радомир. Сезонът на Пчелина е от пролетта до есента.

Съвсем близо до нашата столица, в подножието на Стара планина, на сръбска територия се намира Завойското езеро, което е много атрактивно място за каякинг. Подходящото време за воден поход в този район е късната пролет, лятото и ранната есен.

В България, популярни сред любителите на водни пътешествия са язовирите Батак, Беглика и Широка поляна, които се намират в западни Родопи. Тези програми отлично могат да бъдат съчетани с планинско колоездене. Приключението по водите на Беглика и Широка поляна е удачно за лятото.

В източни Родопи много приятни за водни пътешествия са язовирите Студен Кладенец и Ивайловград. Тези райони са подходящи за екскурзии от пролетта до есента.

На юг от Стара планина язовирите, които си заслужава да бъдат посетени са Тополница, Душанци и Жребчево. Най-добрият сезон за тези райони е лятото.

В България естествено има и много други водни басейни подходящи за каякинг в тиха вода. В този ред на мисли ние може да организираме воден поход и в район по избор на участниците, който не е описан в настоящите редове.

Лодките, които предлагаме са надуваеми каяци и са много стабилни във водата, дори и за човек, който за първи път се качва на подобен плавателен съд. С тези лодки ние се спускаме и по реки с бързеи. Капацитета на една лодка са двама възрастни + едно или две малки деца. Всички участници във водните походи са обезопасени със спасителни жилетки, а ако се налага може да осигурим и неопренови костюми.


ЯЗОВИР ПЧЕЛИНА

Това е най-близкия и атрактивен район за воден туризъм до София. Началото на приключението започва по река Струма близо до село Прибой. Реката в този район е малка и тиха. В продължение на около четири километра след старта коритото на Струма лъкатуши сред дървета и тръстики и в последствие се влива в язовир Пчелина. В този участък могат да се наблюдават много водолюбиви птици. Прехода през язовира може да е два или много повече часа, в зависимост от желанията на участниците. Един от най-атрактвинтите моменти в тази екскурзия е посещението на параклиса Свети Йоан Летний, който е построен праз 1350 година на върха на скален хълм, извисяващ се над долината на река Струма. Покрайнините на язовира са удачни за пикник на открито. Възможно е да се обядва и в ресторант, намиращ се на самия бряг на Пчелина.


ДАТИ И ЦЕНИ

Предлагаме тази програма преди всичко за групи. Цената зависи от района на програмата, сезона и броя на участниците. Подходящи цени на човек за тази програма се получават при групи над 10 участника.

За индивидуални записвания или малки групи моля пишете ни и ние ще ви отговорим с най-изгодното за Вас наше предложение.


Фотоалбум
Видео от язовир Пчелина
Програма "Каяк по река"
Приключение на язовир Пчелина с клуб Еделвайс

Каякинг по българските язовири