Алпийски клуб Еделвайс

 

ДВУМЕСТЕН НАДУВАЕМ КАЯК

Каяк и рафтинг с клуб Еделвайс

 

През 2011 година Клуб Еделвайс установи контакт с азиатски производител на надуваеми лодки и направихме съвместна разработка на двуместен надуваем каяк, подходящ за реки с течение, спокойни води и море. В същата фабрика поръчахме и нашите рафтинг лодки, които може да видите в клипа Рафтинг по река Искър.

 

Лодката, която предлагаме е подходяща за:

 • многодневни водни преходи по реки с категория на трудност ІІІ - ІV

 • воден туризъм по езера и язовири

 • морски преходи и плажна почивка

 • риболов

 • фамилни екскурзии с деца

 • спортни и тиймбилдинг събития

 

Основните преимущества на лодката са:

 • здравина на материала

 • стабилност във водата при ползване от неопитни лодкари

 • много добра  плаваемост в река със степен на трудност ІІІ - ІV

 • дренажна система на дъното на лодката, която отводнява каяка при влизане на вода през борда. Дренажната система може да се приведе и в затворено състояние.

 • странично въже на борда подходящо за бързо хващане на лодката при случайно изпадане на екипажа във водата

 • място за втори човек + дете / деца

 • място за багаж

 • в надуто състояние каяка може да се превозва върху багажника на кола като пластмасова лодка.

 • лодката изсъхва много бързо в сравнение с моделите лодки, които са с тънко надуваемо ПВЦ и повърхностен плат.

 • лодката се ремонтира много по лесно от моделите, които са с тънко надуваемо ПВЦ и повърхностен плат.

 

Двуместния каяк има следните параметри:

Материал:  здраво ПВЦ с дебелина 0.9 / 1.1 милиметра. За сравнение - голяма част от надуваемите лодки, които се продават в България са с дебелина на материала 0.3 / 0.6 милиметра или с платнено покритие върху тънко ПВЦ.

Тегло: Около 22 килограма

Размери: дължина - 4.20 метра, ширина - 1.10 метра, максимален диаметър на надуваемите отсеци 0.30 метра.

Брой места: две + едно. Лодката е проектирана за двама човека с багаж. В нея могат да се возят и трима човека без багаж. Каяка е особено удобен за двама възрастни с дете.

Седалки: В комплекта има две надуваеми седалки, които могат да се регулират като позиция в лодката. При спускане на един човек седалката може да се сложи в средата на лодката. Вижте последната снимка на тази страница.

Средна товароподемност: 220 килограма при отворени дренажни отвори на дъното и 320 килограма при затворени дренажни отвори на дъното.

Надуваемо дъно:  направено е със специално вътрешно оребряване и може да се помпа с налягане до една атмосфера. Добре надутото дъно придава на лодката здравина и плавателни характеристики, като на твърда пластмасова лодка. Надуваемото дъно може да се отделя от основната част на лодката и да се ползва като "надуваем дюшек" във водата или като постелка за нощувка на плажа...

Основното дъно: има осем отвора, които могат да бъдат фиксирани в отворено или затворено състояние в зависимост от водата, по която се придвижвате. При езеро, спокойна река и море без вълнение, отворите на дъното могат да бъдат затворени. Така екипажът не се мокри и се повишава товароподемността на лодката. При буйна река и море с вълни дренажните отвори на дъното трябва да са отворени. Така при заливане на лодката, водата се изтича през дъното.

Фиксиращи колани за краката: Лодката има странични колани, които могат да обхващат колената на седналия в лодката човек. Коланите служат за по-добро захващане на екипажа към борда и за частично управление на лодката чрез накланяне на тялото на лодкаря в лява или дясна посока. Дължината на коланите може да се регулира.

Допълнителна окомплектова: всяка лодка има две надуваеми седалки, две сгъваеми гребла с възможност за промяна на ъгъла на лопатите, помпа, ремонтен комплект с лепило и лепенки, денк за пренос и съхранение на лодката в сгънато състояние.

 

Фотоалбум за използването на лодките

Видео с каяка по река Искър

Видео с рафтинг лодките и каяка

Видео с каяка по "Специалитета" на река Струма

Повече детайли за двуместния каяк

 

Цената на двуместния каяк е 1290 лева.

Цената не съдържа ДДС.

Всеки, който проявява интерес, може да направи опитно спускане с един от нашите каяци, когато имаме група за рафтинг по река Искър.

 

Наличност:

Имаме в наличност три нови лодки с надуваеми седалки.

 

Дълготрайност и експлоатация:

Разполагаме с 17 подобни каяка, които ползваме активно всеки сезон от 2011-та година насам. Лодките се употребяват от туристи, котито нямат "отношение" към опазването на екипировката и въпреки този факт, и всички удари в скалите, които са в следствие на непрецизно управление, каяците са здрави и годни за сериозна употреба.

 

ЛОДКИ ЗА РАФТИНГ

Рафтинг лодките, които могат да бъдат произведени по поръчка са с размери: 3.80, 4.20, 4.70 метра. Те се направени от ПВЦ материал. Лодка с дължина 4.70 може да побере до 12 човека на борда.

Лодката има четири основни камери, три напречни оребряващи камери и надуваемо дъно. Дъното има дренажни отвори и клапан регулиращ налягането.

Окомплектовката на рафтинг лодката включва гребла, ремонтен, лепилен комплект и денк за съхранение на лодката в сгънато състояние.

Рафтинг лодки не поддържаме на склад. Поръчката, производството и доставката до България отнемат около 3 - 4 месеца.

За повече информация:

Христо Христов - 0878 104669, hristo@adventure-bulgaria.org

Спускане с каяците през Искърското дефиле.

Надуваеми каяци

Основното дъно на каяка и дренажните отвори за изтичане на водата. Отворите могат да бъдат фиксирани в отпушено или запушено състояние. Дъното се изпъва при слагане в каяка на второто надуваемо дъно.

Надуваемото дъно на двуместния каяк, което е с оребряване тип "пчелна пита" придава здравина и твърдост, като на пластмасова лодка.

С каяци по язовир Искър.

Преходи с каяк в язовири и реки

Лодката в морски условия с четири деца на борда.

Надуваем каяк в морски условия

Каякът лесно може да бъде пренесен от един човек.

Надуваема лодка

Лодката може да се транспортира, сгъната, в багажника на колата или в надуто състояние на покрива на возилото. Обтекаемата форма на каяка позволява движение с висока скорост на автомобила.

Лодката е лесно управляема и стабилна в "пенлива вода", която е прави подходяща за хора с малък опит в спускането по реки с бързо течение.

Каякинг по река Струма

Рафтинг с нашите лодки в Искърското дефиле.

Поръчка и продажба на рафтинг лодки

   

Двуместен надуваем каяк, използван от един човек с багаж за няколкодневно спускане.  Въпреки "неравностите" и вълните на реката, лодката се движи, като твърд пластмасов каяк, благодарение на специалното надуваемо дъно. Надуваемото дъно подържа лодката в идеално изпънато състояние. Снимката е от Кресненския пролом на река Струма.

 

С надуваем каяк в Кресненското дефиле на река Струма