Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


ОТРЯД СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
Тиймбилдинг на Паничище

Тиймбилдинг на Бороветц

Тиймбилдинг с пейнтбол

Тийм Билдинг във военен формат

Тиймбилдинг с Пейнтбол и Еърсофт

СПЕЦНАЗ е руско, военно съкращение на термина "отряд със специално предназначение". Този род подразделения се изпращат на трудни и нестандартни мисии, а бойците в тях преминават през много видове обучения и реални бойни действия. По време на тези мисии оцеляването на всеки, силно зависи от екипните действия на отряда, оказаната взаимопомощ, бойния дух и много други критерии, към които се стремят съвременните тиймбилдинг програми.

Част от нашия екип в периода 1978 - 1990 е участвал активно в специални или мащабни ученият на българската армия и този опит ни дава възможност днес да направим ефектни и ползотворни тиймбилдинг програми във военен формат, които лесно могат да бъдат фокусирани към точно определени и желани от клиента екипни критерии. При разработването на тези програми ние разчитаме не само на опита на "ветераните", но и на знанията на колеги, които съвсем скоро са били под бойния флаг на нашата армия.

Тиймбилдинг програмите във военен формат са сценарийна игра, чието развитие зависи от конкретните действия на участниците. За увеличаване ефекта на събитието "отрядът със специално предназначение" е екипиран в пълно бойно снаряжение, подложен е на обстрел от противника и има за задача да направи диверсия в тила на врага... Сюжетите за развитие на програмата са многобройни, а целта се достига само при общи екипни действия.

В програмата може да се използва:

  • Въздушно оръжие, с което стрелбата е по мишени.

  • Пеинтбол маркери, чрез които може да се реализира боен контакт с противников отряд.

  • Еърсофт реплики на бойни оръжия, с които също може да се осъществи битка между две въоръжени групи.


Реализацията на военните, тиймбилдинг игри изисква районът на събитието да бъде отцепен и обезопасен. Тоест да няма възможност случайни минувачи да попаднат под обстрел, а същевременно мястото да е интересно, като релефни дадености, артефакти и естествени укрития.

Военната задача може да е само част от тиймбилдинг програма или цялото събитие да е проведено във "милитъри" формат.

Детаилна презентация може да представим на работна среща.

Фотоалбум
Видео от СПЕЦНАЗ
Видео от сценариен пеинтбол