Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


ЗИМНИ ТИЙМБИЛДИНГ ПРОГРАМИ
Тиймбилдинг през зимата на Мальовица

Зимна тиймбилдинг програма на Банско

Тийм билдинг през зимата на Боровец

Тийм билдинг през зимата близо до Банско

Зимен тиймбилдинг на Пампорово

Организирането на зимни, фирмени събития на открито изисква предвиждането на повече променливи фактори в сравнение с една лятна тиймбилдинг програма. Студът, вятъра, конкретните снежни условия в деня на мероприятието, облеклото и екипировката на участниците са много важни подробности, които силно влияят върху комфорта и полезното действие на програмата.

В този контекст ние може да предложим подходящи места за фирмени събития, които отчитат посочените и още много други детайли на зимните тиймбилдинг програми.


І. ПЛАНИНСКИ ТИЙМБИЛДИНГ

Подобни програми могат да се реализират в близост до популярните зимни курорти Боровец, Банско, Пампорово, както и на много други подходящи места.

1. Витоша - програмата може да се проведе съвсем близо до столицата. В зависимост от метеорологичните условия събитието се случва във високата или средната част на планината.

2. Рила планина - Боровец, Мальовица, Паничище, Рилските езера...

При избор на хотелско настаняване в Боровец може да реализираме събитието в околностите на курорта, където теренът е поляна и борова гора, разположени на 1300 метра надморска височина.

Много добър алтернативен вариант на Боровец е програма в района на Мальовица. Изходен пункт за Мальовишката долина е село Говедарци. В долината на Мальовица има малък ски център, поляни, планинска пътека и река, които са отлична арена за една приключенска, зимна програма. Мястото е на около 1600 метра надморска височина и е на завет от билните, планински ветрове. Тази надморска височина задържа снегът сух. При мокър сняг в ниската част на планината, участниците в тиймбилдинга, които нямат добро планинско облекло и подходящи обувки, бързо овлажняват своите дрехи и могат да изпитват по-бързо студ. В непосредствена близост до района на събитието има чайна, хотели и хижа, което е важен фактор за комфорта на хора.

Програмата в района на Мальовица може да съдържа разнообразни тиймбилдинг активности, включително и с елементи на белите спортове, като ски и шейни. Екипните упражнения с въжета и катерене също са много подходящи, защото те изискват движение и така участниците в програмата не изпитват студ. Пътеката и информационните табла към едноименната хижа са отлична даденост за реализация на логическа задача в стил "Мисия", която се случва в снежната гора.

Видео от зимна програма на Мальовица - сезон 2008

Друг много добър район за зимни събития близо до София е малкия курорт Паничище, който се намира над Сапарева баня в западната част на Рила планина. При хубаво време Поничище е изходен пункт за панорамен зимен поход в района на Рилските езера и изкачване на връх Харамията. При лошо време целта може да е уютната хижа Скакавица или да се проведе локална тиймбилдинг програма в близост до хотелското настаняване.

3. Пирин планина - Банско, Добринище, Разлог, село Баня, хижа Безбог...

При избор на хотелско настаняване в Банско или в друга част на Разложката долина, може да направим локално събитие в полите на Пирин планина или програма с изкачване на планински връх. Този връх се нарича Безбог и изходен пункт към него е едноименната хижа. Безбог е един от малкото пирински върхове, до който зимната пътека не преминава през лавиноопасни склонове. При стабилни метеорологични и снежни условия върхът може да бъде сравнително лесно изкачен. До неговото подножие се достига чрез двуседалков лифт, а ски пистата в района дава отлична възможност за ски и екипни ски задачи, подходящи както за напреднали, така също и за начинаещи скиори.

Локалната програма, която може да проведем в горският пояс на Пирин планина, съвсем близо до Банско може да включва:

  • Построяване и преминаване през въжен мост над речна долина,

  • Изграждане на снежен бивак тип "снежна хижа" или иглу,

  • Щафетни игри.

  • Синхронизиращи и шоу задачи, подходящи за зимно изпълнение.

  • Въжени тиймбилдинг упражнения, построени на високи дървета..


II. ЗИМНИ ПРОГРАМИ В КАРСТОВИТЕ РАЙОНИ

Райони като Лакатнишките скали или Дряновския манастир са отлично място за зимни тиймбилдинг събития. По тези места програмата може да се проведе на 100% при всякакви атмосферни условия. Тези райони са в подножието на Стара планина и техният релеф е естествена защита от студени ветрове и активните атмосферни процеси. И в двата района има пещери, където през зимата на топло могат да се проведат част от тиймбилдинг активностите.

Районът на Лакатник се намира на 60 километра северно от София и е подходящ за еднодневна програма и събитие без хотелско настаняване за фирмите от Столицата.

Районът на Дряновския манастир се намира в централната част на северна България, близо до град Велико Търново. Тук в зимни условия може да реализираме и водна задача с лодки, която да е комфортна за изпълнение от страна на участниците.

Ние може да проектираме и осъществим зимно събитие и по зададено от клиента местоположение.

Видео от Боровец 2018