Приключения с клуб Еделвайс
Лого на клуб Еделвайс


МОРСКИ ТИЙМБИЛДИНГ
Морски тиймбилдинг

Тиймбилдинг с Виваком в курорт Албена

Тиймбилдинг с каякинг тна морето

Тиймбилдинг с лодки и яхти в морето

Морски тиймбилдинг с клуб Еделвайс

Плажни тиймбилдинг упражнения

Пирати в Черно море

Тиймбилдинг при Синеморец

Програмата "Пиратско знаме" е разработена за черноморските райони на България и беломорското крайбрежие на Гърция. В зависимост от желанията на участниците събитието може да включва:

  • Упражнения с гребни лодки, каяци, моторни лодки или ветроходи,

  • Въжени тиймбилдинг активности, реализирани в близост до плажа,

  • Водни упражнения в морето, в басейн или приморска река,

  • Задачи във военен формат,

  • Екипни упражнения на плажа,

  • Творчески и логически задачи,


Събитието може да е комбинация от горепосочените активности или да е с акцент към част от тях. Отделните тиймбилдинг зони са обединени от обща логическа рамка и се реализират на плажната ивица, крайморската територия или морето.

Морският тимбилдинг е финансово изгоден, когато не е активния туристически сезон. В края на пролетта или началото на есента цените на големите хотелски комплекси са по-ниски, а плажните ивици не са "окупирани" от концесионери и почиващи.

По долу описваме няколко района от българското Черноморие, където може да проведем водни и плажни упражнения, дори и при силно вълнение на морето:


Курорт Албена - намира се близо до Варна и е отлично място за корпоративни събития преди началото и след края на най-активния туристически сезон. Най-подходящото време за тиймбилдинг програми на това място е началото на месец май или краят на месец септември. Събитието може да включва всевъзможни тиймбилдинг активности на сушата, плажа и морето. Нос Калиакра предпазва залива на курорт Албена от северозападните ветрове, вдигащи големи вълни по нашето крайбрежие, така че тук заложените в програмата водни активности до голяма степен могат да бъдат проведени в морето. Устието на река Батова, дава възможност за реализация на част от водните упражнения в спокойна вода, независимо от морското вълнение. Гората в граничната зона на резерват Балтата позволява изграждането на атрактивни, въжени, тиймбилдинг задачи.


Синеморец и река Велека - в южната част на нашето Черноморие много добър район за тиймбилдинг е устието на река Велека. Мястото е подходящо за събития от началото на април до края на октомври, а при топла есен дори и през месец ноември. Групите, избрали тази част на България, могат да отседнат в хотелските бази на Синеморец, Ахтопол или други курортни градове от нашето южно Черноморие. Устието на река Велека позволява провеждането на всякакъв вид водни упражнения, независимо от състоянието на морето, а горският пояс наоколо е удачно място за въжени тиймбилдинг активности. Приморската гора, също така, прави завет от вятъра и е отлично място за творчески, военни логически, конструктивни и друг стил екипни задачи.

По течението на река Велека, между Бродилово и Синеморец, може да се организира воден поход с каяци в рамките на един или два дни. Тиймбилдинг формата "Експедиция" е много подходящ за този район.


Устието на река Камчия - намира се в централната част на нашето Черноморие между Варна и Бургас. Тази програма може да започне с воден поход по река Камчия и да се развие в последствие по плажната ивица и зоната на крайбрежната лонгозна гора. Мястото е подходящо за събития дори и в разгара на активния туристически сезон.


Камен Бряг и Тюленово - тези райони се намират в северната част на нашето море. Тук няма пясъчни плажове, но скалистите брегова, крайбрежните пещери и скални арки, дават възможност за създаването на тиймбилдинг активности, които не могат да се реализират в другите приморски райони на България. Спускането на екипажа по алпийско въже в лодката и проникването с нея в тъмните галерии на Тюленовата пещера са част от незабравимите моменти на програмата... Водните упражнения в този район са силно зависими от вълнението на морето. Подходящия сезон за събития е от началото на май до края на септември.


Гърция - възможностите за морски тиймбилдинг програми в Гърция са много големи, защото страната разполага с огромна и разнообразна брегова ивица. Много от заливите предлагат спокойни морски води, които са подходящи за каяк и други водни активности. Райони като Кавала, остров Тасос или Халкедическият полуостров са по-близо до София, отколкото родното ни крайбрежие. Възможно е да реализираме еднодневни програми на гръцкото море и с хотелско настаняване в град Сандански. Много добър сезон за събития в Гърция е месец октомври, когато е отминала лятната жега и има добри цени на хотелските бази.

Изброените морски дестинации са примерни. Нашият екип може да проектира морска програма и по избрано от клиентите място.


Фотоалбум

Видео от:

Курорт Албена, 2015
Море, 2008